厄瓜多尔因男孩失踪案逮捕空军军官
Ecuador Arrests Air Force Officers Over Boys’ Disappearance
常速 | 六级 适中 | 136词 | 46s
刘立军供稿
Part I. QUESTIONS
Listen to the news and choose the best answer to each question you hear.
Q1. What caused outrage in Ecuador according to the report?
A. The deployment of armed forces.
B. The disappearance of four children.
C. The burning of bodies near an air force base.
D. The arrest of 16 air force personnel.
Q2. What can be inferred about the role of the armed forces in Ecuador?
A. They have become part of the problem they were meant to solve.
B. They have effectively reduced crime rates.
C. They are solely responsible for the disappearance of the boys.
D. They have been praised for their efforts in combating gangs.
Q3. What is the main idea of the report?
A. The Ecuadorian government has successfully combated criminal gangs.
B. The air force personnel are suspected of being involved in criminal activities.
C. The forced disappearance of children has led to the arrest of air force officers.
D. DNA tests have confirmed the identity of the missing boys.
Part II. TRANSCRIPT
Ecuador Arrests Air Force Officers Over Boys’ Disappearance
A judge in Ecuador has ordered that 16 air force personnel be held in custody in connection with the forced disappearance of four children earlier this month. Prosecutors have confirmed that four badly burned bodies are those of the missing boys. James Reed reports.
custody n. 看管,拘留
prosecutor n. 检举人,起诉人
(Q1) The case of the four missing boys, aged between 11 and 15, has caused outrage in Ecuador. They disappeared after going out to play football near their homes in Guaq more than three weeks ago. The suspicion is that they were killed by a military patrol. DNA tests have now confirmed that they are dead. The bodies had been burned beyond recognition and dumped near an air force base. (Q2) A year ago, Ecuador’s government deployed the armed forces to combat violent criminal gangs. This case suggests they’ve become part of the problem.
outrage n. 愤慨,义愤
patrol n. 巡逻,巡查
DNA n. 脱氧核糖核酸(一种生物大分子,携带遗传信息)
deploy v. 部署
armed adj. 武装的
Part III. KEY
Q1. B.【解析】细节题。根据“The case of the four missing boys, aged between 11 and 15, has caused outrage in Ecuador.”,可知四名年龄在11至15岁之间的失踪男孩的案件在厄瓜多尔引起了愤慨。因此答案是B。
Q2.A.【解析】推理题。根据“A year ago, Ecuador’s government deployed the armed forces to combat violent criminal gangs. This case suggests they’ve become part of the problem.”,可知一年前,厄瓜多尔政府部署了武装部队来打击暴力犯罪团伙,但是男孩失踪案疑似与军方巡逻队有关,这起案件表明他们已经成为问题的一部分。因此答案是A。
Q3. C.【解析】主旨题。整篇文章主要讲述了厄瓜多尔空军人员因涉嫌儿童失踪案被捕的事件。因此答案是C。
(本文图片来源于摄图网,版权归摄图网所有)